Tatli Stambolli


Tatli Stambolli

Përbërsit:
- 1/4 litër qumesht, - 2 qeskë sheqer vaniljeje, - 400 gr ernik, - 8 vezë, - 3 lugë supe sheqer pluhur, - 100 gr gjalpë të zbutur. Shërbeti: - 1/4 kg 1/2 lit ujë, - 1 sheqer vanileje.
Përbërësit: Qumështi vlohet.Shtohet erniku gradualisjt e përzier vazhdimisht që të mos mbesin kokrriza.Hidhet sheqeri vanilje dhe përzihet masa vazhdimisht gjersa të trashet.Erniki i zier largohet nga zjarri dhe lihet në të ftohet. Vezët tunden me sheqer pluhur dhe pastaj i hidhen në ermil të ftohur duke i përzier me lugë. Në këtë masë shtohet edhe gjalpi i tundur dhe të gjitha përzihen mirë. Nga brumi i përgaditur bëhen kuleç të vegjël të cilat radhiten në tepsi të lyer. Futen në furrë me temperaturë të mesme për t'u pjekur gjersa të skuqen pak. Ndërkohë zihet sherbeti. Tatlitë e nxehta përvlohen me sherbet dhe posa të ftohen, mund të shërbehen.


Ju bëftë mirë!

Comments