Salcë për spageta

Salcë për spageta

Përbërësit:
- 250 gra mish të bluar,
- 3 lugë vaj,
- 2 qepë,
- 1 spec i prerë imët,
- 2 thelpinj hudhre,
- 1 lugë piper të kuq,
- 300 gr.konserv domate të qëruara, kripë, piper, pak sheqer,
- 1 lugë erëza.

Përgatitja:
Fërgohet qepa e kaluar në rende 5 min. në vaj të nxehtë duke e përzier vazhidmisht. Shtohen specat, hudhra të shtypura dhe ishi i bluar. Këto fërgohen bashk edhe 5 minuta. I shtohen specalii dhe domatet. Kriposet, hidhen sheqeri, piperi dhe erëzat. Të gjitha së bashku zihen edhe 20 minuta. Në vend të mishit të bluar mund të përdoret mishi i bardhë pule ose porshuta e prerë imët. Kjo salcë mund të përdoret edhe për brumëra të tjerë.

                           Ju bëftë mirë!

Comments