Salcë për spageta
Përbërësit:
- 250 gra mish të bluar,
- 2 qepë,
- 1 spec i prerë imët,
- 2 thelpinj hudhre,
- 1 lugë piper të kuq,
- 300 gr.konserv domate të qëruara, kripë, piper, pak sheqer,
- 1 lugë erëza.
Përgatitja:
Fërgohet qepa e kaluar në rende 5 min. në vaj të nxehtë duke e përzier vazhidmisht. Shtohen specat, hudhra të shtypura dhe ishi i bluar. Këto fërgohen bashk edhe 5 minuta. I shtohen specalii dhe domatet. Kriposet, hidhen sheqeri, piperi dhe erëzat. Të gjitha së bashku zihen edhe 20 minuta. Në vend të mishit të bluar mund të përdoret mishi i bardhë pule ose porshuta e prerë imët. Kjo salcë mund të përdoret edhe për brumëra të tjerë.
Ju bëftë mirë!
Ju bëftë mirë!
Comments
Post a Comment