Rizoto me speca
Nëse do të na duhet që të përgatisim rizoto me speca për katër persona është e rëndësishme që të kemi këto përbërës kryesor si;
Në fillim grimë qepën dhe hedhim në një tigan me vaj ulliri. Pastroni specat dhe pritini në copëza dhe më pas shtojani qepës në zjarr, duke i lënë për disa minuta. E rregullojmë me kripë dhe piper dhe e fikim zjarrin.
Ndërkohë, lëngun e perimeve e hedhim në një tenxhere të mbyllur me kapak dhe i japim një valë.
Marrim gjysmën e masës së specave të zier dhe e hedhin me mikser. Kremin e krijuar e shtojmë sërisht në tigan, duke i shtuar dhe orizin. Rindezim zjarrin dhe e trazojmë pak orizin. Shtojmë nga pak nga pak lëngun e nxehtë dhe e lëmë orizintë ziejë së bashku me kremin dhe copëzat e specave.
Kur orizi të jetë gati, fikeni zjarrin dhe shtojini gjalpin dhe djathin parmigiano.
Comments
Post a Comment