Mish qengji i zier


Mish qengji i zier
Përbërsit: - 1/2 kg kofshë qengji - 20 gr miell
- 3 lugë vaj - Mëlmesa të ndryshem, sikurse nenexhlik, majdanoz - Lëngu dhe lëvorja e gjysmë limonit - Një thelb hudhre - 1/2 gotë verë të bardhë - Kripë, piper.


Përgatitja: Mishi pritet në copa të vogla. Qdo copë mishi përmiellet dhe fërgohet në vaj të nxehtë. Misji kriposet, hidhen mëlmesat dhe pas 10 minutasj shtohen vera, lëngu i limonit dhe aq ujë sa të mbulohet mishi. Zihet gjersa të zbutet në zkarr të ngadaltë. Sipas nevojës, i shtohet supë e nxehtë. Misji i zier me lëng të trashë, shërbehet me pure patatesh.

Ju bëftë mirë!

Comments