Kek me fiqa
Përbërësit:

- 10-12 fiq
- 2 lug tgjelles mjalt,
- 3/4 gota gjalp,
- 1 got sheqer i kaftë,
- 3 vezë,
- 2 gota mjell,
- 1 gotë jogurt.
Përgatitja:
Furrën e ndezëni në temperaturë 180 gradë celsius, fiqat i premë në midis, enës së pjekjës ia derdhim mjaltën dhe ia vendosim fiqat.
Gjalpin dhe sheqerin e derdhni në një enë dhe e përzieni, pastaj ia shtoni vezët, miellin dhe së fundmi jogurtin.
Glazurën e përzieni rreth 7 minuta dhe e derdhni përmbi fiqa, kekun e vëni në furrë për pjekje rreth 1 orë.
Gjalpin dhe sheqerin e derdhni në një enë dhe e përzieni, pastaj ia shtoni vezët, miellin dhe së fundmi jogurtin.
Glazurën e përzieni rreth 7 minuta dhe e derdhni përmbi fiqa, kekun e vëni në furrë për pjekje rreth 1 orë.
Ju bëftë mirë!
Comments
Post a Comment