Hajvar djegës

Hajvar djegës

Përbërsit:
- 3 kg speca djegës(zharana),
- 500 gr karota,
- 1 hudhër, kripë,
- 5 kg vaj,
- 1 lugë esencë uthulle.


Përgatitja:

Specat e larë e të pastruar nga farat dhe karotat e lara e të qëruara, bluhen në makinnë mishi.Qërohen dhe shtypen hudhrat dhe të gjitha së bashku, pasi të marrin valë, zihen 40-50 minuta. Shtohet vaj,kripë pastaj vlojnë së ashku edhe 10 minuta dhe pasi të largohet ena nga zjarri, shtohet uthulla. Hajvari i nxehtë përzihet dhe derdhet në kavanozat e nxehur. Mbyullen kavanozet e nxehur. Mbyllur kavanozet me celofan të dyfishuar, mbulohen me batanije dhe pasi të ftohen, vendosen në të freskët.

Ju bëftë mirë!

Comments