Gurabija me mollë dhe susam
Përbërsit:
- 250 gr gjalp (ose margarin)
- 1 gotë e çajit vajë
- 1.5 gotë sheqerphulun
- 2 vezë
- 1 gotë e çajit jogurt
- 1 Pluhur pjekje
- 5 gota miell
Përbërsit e Brendshëm
- 6 molla
- 1 gotë të çajit sheqer
- 2 lugë të gjellës susam
Përgaditja:
Mollat i qërrojmë dhe i bëmë nerende, i vendosim në një tenxhere duke ia hedhur përmbi sheqerin dhe susamin,Për brumin, vajin dhe sheqerin e përziejmë në një enë pastaj ia shtojmë jogurtin, vezët, miellin dhe e përzieni e gjithë brumin,Do ta përfitoni një brumë të butë, të cilin e ndani në copa të vogla, me ndihmë të t’holluesit e bëni hapjën e brumit,Secilës copë të gurabijës ia vendosni përzierjën e mollës dhe e mbyllni atë gurabijë,Gurabijat i vëni në furrë për pjekje në temperaturë 180 gradë celsius.
Ju bëftë mirë!
Comments
Post a Comment