Gurabija me mollë dhe susam

Gurabija me mollë dhe susam


Përbërsit:
  • 250 gr gjalp (ose margarin)
  • 1 gotë e çajit vajë
  • 1.5 gotë sheqerphulun 
  • 2 vezë
  • 1 gotë e çajit jogurt
  • 1 Pluhur pjekje
  • 5 gota miell
Përbërsit e Brendshëm
  • 6 molla
  • 1 gotë të çajit sheqer 
  • 2 lugë të gjellës susam 
Përgaditja:

Mollat i qërrojmë dhe i bëmë nerende, i vendosim në një tenxhere duke ia hedhur përmbi sheqerin dhe susamin,Për brumin, vajin dhe sheqerin e përziejmë në një enë pastaj ia shtojmë jogurtin, vezët, miellin dhe e përzieni e gjithë brumin,Do ta përfitoni një brumë të butë, të cilin e ndani në copa të vogla, me ndihmë të t’holluesit e bëni hapjën e brumit,Secilës copë të gurabijës ia vendosni përzierjën e mollës dhe e mbyllni atë gurabijë,Gurabijat i vëni në furrë për pjekje në temperaturë 180 gradë celsius. 

Ju bëftë mirë!


Comments