Munchmallow
Përbërësit:
- 6 te verdha te vezes
- 12 luge sheqer
- 200 ml qumësht te ftohet
- 100 ml vaj
- 6 luge miell te mbushura mire ose 120 gr
- 3 luge kakao
- ½ pluhur për pjekje
- 6 të bardha të vesë
- 12 luge sheqer
- 4 luge ujë
- 10 luge sheqer
- 100 gr çokollatë për zierje
- 3 luge ujë
- 3 luge vaj
Hapat
1
| |
2
|
Masen e qesim ne kallep te lyer dhe permillur dhe pjekim ne 200 grade per 15-20 minuta.
|
3
|
Ne nderkohe perziejme te bardhat e vezes derisa te behet nje shkume e forte.
|
4
|
Pastaj perzijme ujin dhe sheqerin sherbet te forte(ziejme shime shkurte vetem sa te shrkihet sheqeri).
|
5
|
Pastaj ne shkumen nga te bardhat shtojme sheqerin dhe perziejme vazhdimisht.
|
6
|
Masa do te rrite vellimin prandaj nevvoitet nje ene e madhe per perzierje.
|
7
|
Ne kete shkume qesim dhe sherbetin e dendur te ngroht duke perzier pandreprere.
|
8
|
Ne furre ulim temperature ne 130 grade dhe ne pandispanjen en nxehte qesim shkumen nga te bardhat e vezes dhe kthejme kallepin ne furre edhe per 10 minuta.
|
9
|
Pastaj ne shtresen me shkume e bardhe qesim cokollaten e shkrire me ujin dhe vajin.
|

Comments
Post a Comment