Bombica
Për 35-40 bombica nevojiten:
- 700 gram keksa (biskota) të bluara ë
- 500ml qumësht
- 250gram margarinë (gjalpë)
- 5lug kako (lugë gjelle)
- 200 gr kokos
- 5 lugë sheqer (lugë gjelle)
Përgatitja:
Së pari 700 gr keksa i vëmë në një enë të thellë dhe në të vendosim 5 lug kakao dhe 5 lug sheqer dhe i përziejmë. Pastaj margarinën (gjalpin) e shkriejmë së bashku me 500ml qumësht dhe këtë masë e vendosim mbi keksat e bluara, i përziejmë derisa të bashkohet masa (sipas dëshirës masës mund t’i hedhim edhe arra të bluara). Pastaj i marrim keksat dhe i bëjmë në formë të rrumbullakët dhe i lyejmë me kokos të gjitha me radhë. Vendosen në tepsi dhe lihen të qëndrojnë rreth një ore që të forcohen pak.
Ju bëft mirë

Comments
Post a Comment